• Симе Перића 1, Зворник, Република Српска, 75400, Босна и Херцеговина
  • +387 56 211-100

Direktor JZU bolnica Zvornik Ivan Popović i direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović bili su u posjeti opštini Osmaci.

U razgovoru sa načelnikom opštine Radanom Sarićem dogovoreno je da će unapređenje zdravstevene zaštite kako na primarnom tako i na sekundarnom nivou biti podignuto na jedan viši nivo za sve korisnike zdravstevene zaštite opštine Osmaka.

Dogovoreno je da će u najskorije vrijeme rad doktora biti svakodnevan kroz obadvije ambulante, i to prije podne doktor će raditi u Ambulanti u Osmacima a posle podne u Ambulanti na Capardama.

Ovom prilikom načelnik opštine i rukovodstvo Bolnice i Doma zdravlja poziva sve korisnike zdravstvene zaštite koji imaju mjesto prebivališta u Osmacima da se u što većem broju registruju u nadležnim Ambulantama kod porodičnog doktora kako bi se na taj način stekli uslovi za stalni boravak doktora u obadvije Ambulante.

Kada je u pitanju rad laboratorije biće organizovan dolazak ekipe iz Zvronika jednom sedmično i to od 07,00-09,00 časova u Ambulanti u Osmacima a od 09,30-11,00 časova u Ambulanti na Capardama.

Dom zdravlja Zvornik će iporučiti jedno sanitetetsko vozilo za hitne slučajeve koje će biti svakodnevno parkirano ispred Ambulante u Osmacima a načelnik opštine Osmaci i direktor Doma zdravlja Zvornik će posebnim ugovorom regulisati način rada i uslove korištenja istog.

Načelnik opštine  je rekao da je u toku nabavka i jedne stomatološke stolice koja je preduslov za pružanje stomatološki usluga a direktor Doma zdravlja Zvornik je rekao čim se obezbede uslovi za stomatologa da će iz Zvronika dolaziti i doktor Stomatolog bar dva puta sedmično.

Osmaci.org