• Симе Перића 1, Зворник, Република Српска, 75400, Босна и Херцеговина
  • +387 56 211-100

На 2.Симпозијуму доктора медицине са међународним учешћем који се одржавао од 08.09.2022 do 11.09.2022 у хотелу „Парк“ у Добоју са темом“ Промоција здравља-превенција болести“ ,специјалисти породичне медицине дома здравља Зворник су се успјешно представили са својим ауторским радовима.Учествовало је више од 180 здравствених радника из Републике Српске,Федерације Босне и Херцеговине,Србије,Хрватске,Велике Британије,Шпаније,Малте,Турске,Грчке,Украјине,Пољске, а на наведеном симпозијуму представљено је више радова и спроведене су едукативне радионице.Размјењена су искуства и знања међу љекарима како би се пацијентима пружила што боља услуга.

Др Данијела Жепинић,специјалиста породичне медицне је изложила свој рад на тему „Дијабетесно стопало-процјена едукованости пацијената и евидентирање стања стопала код обољелих од шећерне болести у постковид периоду“ који је прошао научни одбор и један је од два публикована рада у Зборнику радова што је велики успјех поменуте докторице . Коаутор рада је била др Наталија Стевић,специјалиста породичне медицине.

Др Давор Рикић, такође специјалиста породичне медицине је изложио свој рад на тему „Појава дијабетеса код пацијената након Ковид инфекције“. Оба приказана рад су прихваћена са позитивним критикама чиме се дом здравља Зворник промовисао у најбољем свијетлу.Ово је доказ да се љекари породичне медицине активно укључују у научне скупове како би стечено знање могли примјенити у раду са својим пацијентима.Захваљујемо се организатору који је био одличан домаћин и радујемо се наредном сусрету.

 

ДР ДАВОР РИКИЋ