• Симе Перића 1, Зворник, Република Српска, 75400, Босна и Херцеговина
  • +387 56 211-100

U službi Hitne pomoći Doma zdravlja u Zvorniku, proteklog vikenda i juče, evidentiran je povećan broj pacijenata. U  prosjeku 100 pacijenata dnevno  je zatražilo ljekarsku pomoć kaže dr Dana  Ostojić načelnica službe Hitne pomoći . Ona je u izjavi za radio Osvit rekla da su pomoć ljekara u najvećoj mjeri tražili srčani i plućni bolesnici, pacijenti sa gastrointestinalnim tegobama, mučninama, dijarejama, povraćanjem, a bilo je slučajeva i sunčanice. Pored navedenog dosta pacijenata je bilo sa visokim pritiskom, odnosno pojašnjava dr Ostojić kod ovih pacijenata  zbog visokih temperatura  pritisak se smanjuje. Ona  dodaje da takvi pacijenti moraju da u ovakvim vremenskim uslovima koriguju svoju terapiju.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Zvorniku i danas očekuju povećan broj pacijenata i apeluju na građane da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova u period od 11 do 17 časova. Preporuka je da se uzima što više tečnosti, lakša ishrana i da se koriste sva zaštitna sredstva koja su im dostupna naglašava načelnica  službe Hitne pomoći Doma zdravlja Zvornik.

Meteorolozi za večeras i sutra najavljuju promjenu vremenske situacije, osvježenje i pad temperature za 10 stepeni.  Savjet hroničnim bolesnicima je da kontrolišu krvni pritisak i ukoliko osjete bilo kakve tegobe, trebaju da se  obavezno jave svom ljekaru ističe dr Ostojić.

Osvit Radio

ASinfo