• Симе Перића 1, Зворник, Република Српска, 75400, Босна и Херцеговина
  • +387 56 211-100

Претходни викенд у Сарајеву  одржана је завршна конференција друге фазе Пројекта јачање сестринства  у  Босни и Херцеговини на којој су представљени досадашњи резултати и постигнућа пројекта, као и изазови пред којим се налази сестринска професија.

Пројекат је започет 2012.године, реализује се уз подршку Владе Швајцарске, а спроводи  конзорциј сачињен од партнера из БиХ  – ресорна министарства здравља и Швајцарске – Фондација Фами и Универзитетска болница у Женеви. Циљ пројекта је унапређење квалитета и квантитета здравствене и социјалне заштите становника БиХ .

naslovna

Конференцију су отворили представници Амбасаде Швајцарске у Босни и Херцеговини, Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Федералног министарства здравља и Одјела за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта.

Тродневна конференција под слоганом  „Сестринство – једна професија, много улога“ окупила је више од 350 медицинских сестара – техничара, руководилаца здравствених установа, студената здравствене његе из цијеле БиХ.

Запажено учешће су имали и представници ЈЗУ Дом здравља Зворник: Малина Јеремић – главна сестра Службе породичне медицине и Ивана Драгић – медицинска сестра у Служби породичне медицине.  Малина Јеремић  је остварила запажену улогу активним учешћем у  панел дискусији на тему „Стандардизација сестринских услуга“.

Овим смо још једном потврдили опредјељеност ка унапређењу квалитета радних процеса, а све у циљу што боље здравствене заштите наших суграђана.

 

1666030631055 1666030631075